Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți în Madrid

p7 600x400

Pe data de 9 octombrie 2023, la Madrid a avut loc cea de-a zecea ediție a Conferinței “The Joint ESAs Consumer Protection Day”, cel mai mare eveniment european dedicat protectiei consumatorului organizat de autoritățile europene de supraveghere financiară, ESAs.
Initiativa „The Joint ESAs Consumer Protection Day” are ca obiectiv intarirea cooperarii si a colaborarii intre sectoarele supravegheate de aceste autoritați.
Anul acesta, pentru aniversarea a 10 ani a inițiativei, cele trei ESAs ( EBA, EIOPA şi ESMA) au colaborat cu Comisia Spaniolă pentru Piața Valorilor Mobiliare (CNMV - Comisión Nacional del Mercado de Valores), organizând Ziua comună a ESAs a Protecției Consumatorilor în 2023 în Spania, în timpul președinției spaniole a Uniunii Europene.
Printre temele principale dezbatute in cadrul evenimentului s-au regăsit fenomenul greenwashing-ului și combaterea acestuia, tehnicile de cross-selling si subiectul reglementării cripto-activelor în UE, în panelul dedicat inovatiei financiare.
Protecția consumatorilor este un obiectiv major pentru autoritățile europene de supraveghere și, de aceea, aceste instituții continuă să îl plaseze pe primul loc pe agenda lor pentru 2023.


Tipărire   Email