Brăila, 14-16 Septembrie 2021: Cursuri Consumer Law Ready pentru antreprenorii din IMM-uri

Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți va organiza în 14-5 septembrie 2021, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Brăila, o sesiune de cursuri Consumer Law Ready - Pregătiți pentru protecția consumatorilor, pentru antreprenorii din cadrul întreprinderilor mici și mijlocii.

Cursurile se desfășoară în intervalul orar 16:00-20:00, în perioada 14 - 16 septembrie 2021.

Deschiderea cursului va avea loc în ziua de 14 septembrie 2021, la ora 16:00 în prezența dlui Marian Ghionu, Director General al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Brăila.

Locație: Strada General Eremia Grigorescu 24, Bella Italia, etajul 1

 

Pachetul de curs este alcătuit din cinci module.

Fiecare modul tratează un anumit subiect al legislației Uniunii Europene privind protecția consumatorilor și este adaptat și legislației naționale:

Modulul 1 se referă la normele privind cerințele de informare precontractuală;

Modulul 2 prezintă normele privind dreptul consumatorului de a se retrage din contractele încheiate la distanță și din contractele negociate în afara spațiilor comerciale;

Modulul 3 se concentrează asupra căilor de atac pe care trebuie să le pună la dispoziție comercianții atunci când aceștia nu respectă contractul;

Modulul 4 se concentrează asupra practicilor comerciale neloiale și asupra clauzelor contractuale abuzive;

Modulul 5 prezintă metodele alternative de soluționare a litigiilor și platforma de soluționare online a litigiilor (ODR), inclusiv acele site-uri web oficiale, gestionate de Comisia Europeană, dedicat sprijinirii consumatorilor și comercianților în soluționarea litigiilor în afara instanței (căi extrajudiciare de rezolvare a disputelor consumator-comerciant).

Cele cinci module vor fi predate de către dna Calu Monica, președintă a Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți, jurist cu mai mult de zece ani experiență în domeniul protecției drepturilor consumatorilor. Până acum, dna Calu Monica a mai susținut sesiuni de pregătire în București (mai 2018, aprilie 2021), Iași (noiembrie 2018), Constanța (septembrie 2019) în cardul cărora au fost instruite peste 70 de IMM-uri.

Pentru înscrieri: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

#ConsumerLawReady #SME #training #protectiaconsumatorilor

CLR pressrelease TRAINING 1


Tipărire   Email