Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți, la Adunarea Generală Anuală a SAFE- Safe Food Advocacy Europe

In data de 27 iunie, SAFE- Safe Food Advocacy Europe a organizat la Bruxelles

GRKgYsBWEAIvsF

Adunarea Generală Anuală din 2024. Evenimentul găzduit de SAFE a fost o oportunitate pentru membrii acestei organizații de a se întâlni personal, de a împărtăși informații, de a se informa reciproc cu privire la diferitele lor proiecte și de a discuta potențialele colaborări viitoare.

În prima parte a ședinței, SAFE a făcut prezentarea activităților anuale, în special campania privind acrilamidă, și proiectele aflate în derulare, prezentate de ofițerii de proiecte.

În cea de-a doua parte a reuniunii, membrii SAFE care au călătorit la Bruxelles cu această ocazie au prezentat diferite subiecte interesante legate de domeniile lor de expertiză.

Astfel, doamna Calu Monica, președinta Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți, din Romania a făcut o analiză a proiectului Food4Inclusion și a modului în care  organizația abordează probleme precum sărăcia, excluziunea și sănătatea tinerilor din România.  Monica Calu AGA SAFE 2024 Brxl

 

Emanuel Mian, președintele EMOTIFOOD, a vorbit despre inovațiile în psiho-nutriție cu metodologia Emotifood pentru prevenirea și informarea obezității.

Chiara Manzi, președinta Associazione per la Sicurezza Nutrizionale in Cucina a prezentat campania SAFE privind acrilamidă și cum se reduce formarea acesteia în alimente. Chiara Manzi este implicată în campania pe acrilamidă, care va coopta și alți membri.

Viktor Vodička de la Asociația Consumatorilor Cehi a prezentat platforma online pe care au creat-o pentru Proiectul ”Hrana sănătoasă”, pentru a facilita aderarea la proiect.  

În cele din urmă, Anastasia Chatzipavlou, de la Uniunea pentru Consumatorii Muncitori din Grecia (EEKE) a explicat problema prețurilor inflaționiste în Grecia și răspunsul consumatorilor față de inflație.

Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți a inceput să colaboreze cu SAFE- Safe Food Advocacy Europe din 2021, în anii 2022 și 2023 a fost membru observator, iar din 2024   este membră cu frepturi depline în SAFE.

Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți este o persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, neguvernamentală și apolitică înființată cu scopul de a apăra și promova drepturile și interesele consumatorilor, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Asociația Consumers  United/Consumatorii Uniți reprezintă consumatorii, în condițiile legii, în relația cu autoritățile de stat și guvernamentale și organizații internaționale de profil. Printre obiectivele Asociației se numără și activități de  educare, consiliere și informare a consumatorilor.


Tipărire   Email