Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți la Summit-ul European al Consumatorilor din 2024

Summit-ul European al Consumatorilor a avut loc la 18 aprilie 2024 la Bruxelles.

Pannel European Consumer Summit 2024

Ediția din acest an a reunit stakeholderi din toate statele membre ale UE, inclusiv factori de decizie, reprezentanți ai autorităților naționale de aplicare a legislației în domeniul consumatorilor, din mediul academic și reprezentanți ai societății civile, cum ar fi organizațiile de consumatori, organizații de afaceri și de tineret, la atât la nivelul UE, cât și la nivel național.

Acesta este un eveniment care se desfășoară anual, iar scopul acestor manifestări este ca, pe baza realizărilor și a lecțiilor învățate din actuala Agendă pentru Consumatori, să discute și să ofere contribuții la Conturarea priorităților și acțiunilor viitoare ale politicii consumatorilor, dincolo de Agenda pentru Consumatori curentă.

Ca un eveniment de politică la nivel înalt, el a fost găzduit de Comisia Europeană în colaborare cu Președinția belgiană a Consiliului UE. 

Opening European Consumer Summit 2024

Summit-ul a constat din mai multe sesiuni plenare, cu participarea lui Didier Reynders, comisarul european pentru justiție, și a Alexiei Bertrand, secretarul de stat belgian pentru protecția consumatorilor, precum și a altor vorbitori la nivel înalt. La Summit-ul din 2024 au avut loc sesiuni de discuții pe diferite teme: dimensiunea socio-economică a politicii de consum și incluziunea, consumul durabil, o piață unică echitabilă care funcționează pentru consumatori și comercianți, dimensiunea internațională a politicii consumatorilor digitale și tehnologii avansate, construirea unei mai bune respectări și aplicare.

De asemenea, la Summit-ul  European al Consumatorilor s-a discutat ce poate face politica consumatorilor pentru a-i ajuta pe consumatori să depășească provocările socio-economice cu care se confruntă și  a avut loc o ceremonie de semnare a angajamentului privind consumul durabil.

Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți a fost reprezentată la Summit-ul din 2024 de către doamna Calu Monica, președinta organizației.


Tipărire   Email