Euroins România, în faliment. Ce trebuie să știe consumatorii?

Tribunalul București a deschis procedura de faliment a Euroins România în data de 9 iunie 2023.  Polițele emise de societate, cu excepția celor de garanții, mai sunt valabile până la data de 8 septembrie 2023

Pe site-ul Fondului de Garantare al Asiguraților, consumatorii pot găsi informații legate de situația polițelor încheiate cu Euroins în contextul falimentului acestei societăți.

„Astfel, în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept, potrivit dispozițiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul de 90 de zile se împlinește la data de 08 Septembrie 2023”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, A.S.F., anunță că  polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile, conform legii, 90 de zile începând din 9.06.2023, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023).

Totodată, ASF arată că persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).

AICI puteți găsi pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea, iar AICI pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei.

Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, F.G.A. înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora. Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul F.G.A. AICI.


Tipărire   Email