Program de instruire a întreprinderilor mici și mijlocii cu privire la drepturile consumatorilor - Brăila, 2-3 septembrie 2021

 
Programul, denumit Consumer Law Ready (Pregătit pentru protecția consumatorului), organizat sub egida Eurochambers – Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie și avizat de Comisia Europeană, constă în desfășurarea de cursuri de instruire în domeniul legislației protecției consumatorilor, ținut cu agenții economici.
Sesiunea de cursuri din 2-3 septembrie 2021 din Brăila va pregăti minim 10 cursanți din rândul reprezentanților IMM-urilor. Durata cursului este de două zile și va acoperi cinci module:
1.Cerințe de informare precontractuală;
2. Dreptul de retragere a consumatorului;
3. Drepturile și garanțiile consumatorilor;
4. Practici comerciale neloiale și clauze contractuale abuzive;
5. Soluționarea alternativă a litigiilor (ADR) și soluționarea online a litigiilor (ODR).
 
Participanții la curs vor primi informațiile necesare pentru pregătirea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor, informații despre derularea programului la nivelul Uniunii Europene, suportul de curs conținând cele cinci module care cuprind și prevederile din legislația națională în domeniul protecției consumatorilor.
Organizația Europeană pentru Consumatori (BEUC) împreună cu Uniunea Europeana a Artizanatului și IMM-urilor (UEAPME) și Eurochambres (Asociația Camerelor de Comerț și Industrie Europene) au conceput un program de instruire a formatorilor în domeniul educării și informării IMM-urilor cu privire la protecția drepturilor consumatorilor . Din cele 22 de milioane de întreprinderi care operează în Uniunea Europeană în prezent, 99,8% sunt întreprinderile mici si mijlocii. Din cauza legislației, uneori complexe și stufoase, IMM-urile trebuie să facă eforturi să cunoască ce drepturi și obligații au față de consumatori. De cele mai multe ori, aceasta se datorează lipsei informațiilor sau a calității acestora. O bună cunoaștere a legislației consumatorilor poate contribui la creșterea calității serviciilor oferite consumatorilor, o mai mare competitivitate a afacerii, mai multă încredere din partea clienților și chiar mai multe oportunități de afaceri pentru IMM-uri. Programul, denumit Consumer Law Ready (Pregătit pentru protecția consumatorului), organizat sub egida Eurochambers – Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie și avizat de Comisia Europeană, constă în desfășurarea de cursuri de instruire în domeniul legislației protecției consumatorilor, ținut cu agenții economici. Sesiunea de cursuri din 2-3 septembrie 2021 din Brăila va pregăti minim 10 cursanți din rândul reprezentanților IMM-urilor.
 
Cursul are și un website dedicat acestui program de instruire desfășurat în cadrul Uniunii Europene, www.consumerlawready.eu , de unde agenții economici din IMM-uri pot obține informații cu privire la acest program de instruire. Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți va derula acest training în Brăila în zilele de 2-3 septembrie 2021 prin dna Monica Calu, Jurist, trainer atestat cu experiență de peste 10 ani în Dreptul consumului.

#consumerlawready

Relații și înscrieri: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Tipărire   Email